Χρήσιμες Συμβουλές

Καθαρισμός γυαλιών: Απαγορεύεται η χρήση συρμάτων και σκληρών επιφανειών από σφουγγάρια καθώς επίσης και οξειδωτικών χημικών σε υγρή μορφή. Προτείνεται η χρησιμοποίηση μαλακών αντικειμένων, όπως απλά σφουγγάρια, πανιά, εφημερίδες και ατσαλόμαλλο μαλακής υφής.

Στερέωση καθρεπτών: Προτείνεται η κρέμαση αντί του κολλήματος για ευκολότερη αποξήλωση. Δύο ούπα και δύο στραβρόκαρφα, είναι αρκετά για την τοποθέτησή του, εκτός φυσικά από ένα κατσαβίδι και ένα τρυπάνι.

Τζάμια για τραπέζια κουζίνας και σαλονιού: Ενδείκνυται να επικαλύπτουν επιφάνειες που δεν περιέχουν εξογκώματα και αντιολισθητικά πατάκια. Είναι σωστό να επιλέγουμε κρύσταλλα ασφαλείας (ψημένα, μεμβράνη ασφαλείας) σε περιπτώσεις που υπάρχουν παιδιά στο χώρο.

Αντικατάσταση διπλών υαλοπινάκων: Το να προνοεί κανείς για τη διατήρηση καλής οπτικής κατάστασης των γυαλιών διπλής υάλωσης, είναι απαραίτητο για κάθε χώρο. Ως εκ τούτου αντικαθιστούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα λαστιχώσεις, ροδάκια, κλειδαριές και ελέγχουμε αν υπάρχουν τρύπες διαρροής ύδατος. Σε κάθε περίπτωση γυαλί που έχει έντονες ασπρίλες (οξείδωση) χρειάζεται αντικατάσταση.

Μέτρα ασφαλείας: Σε περίπτωση θράυσης οποιουδήποτε κρυστάλλου θα πρέπει να λαμβάνουμε τις απαιτούμενες προφυλάξεις, οι οποίες είναι:

  • Αποφεύγουμε την επαφή με τις γωνίες του τζαμιού
  • Τοποθετούμε, αν είναι αναγκαίο, κολλητική ταινία στο ράγισμα
  • Ειδοποιούμε τα άλλα μέλη της οικογένειας να μην μεταφερθεί το κρύσταλλο
  • Επικοινωνούμε με έναν ειδικό για να μας βοηθήσει όσον αφορά την αποσαφήνιση του τύπου του γυαλιού
  • Κατόπιν, εφόσον είναι εφικτό, και φορώντας ειδικό γάντι μεταφέρουμε το κρύσταλλο στον πλησιέστερο συνεργάτη μας

Δεν ακουμπάμε τις γωνίες του γυαλιού σε σκληρές επιφάνειες, όπως μάρμαρο, πλακάκι, γρανίτη, καθώς υπάρχει κίνδυνος θραύσης και αποφεύγουμε την απότομη εναλλαγή θερμοκρασίας κυρίως σε ψημένα γυαλιά